På nærmest rekordfart er WordPress blevet det mest anvendte system til at konstruere hjemmesider i. I gamle dage sad nørder og ligesindede og skrev den ene fikse HTML kode efter den anden, og der hersker ingen tvivl om, at det var super smart. Sidenhen kom såkaldte WYSIWYG programmer og hjalp sådan nogen som os, der ikke gad at kode løs hele natten.

WYSIWYG står for What you see is what you get, og især Microsoft Frontpage var et yndet program. I princippet mindede Frontpage en del om Word. Forskellen er blot at Frontpage automatisk genererede HTML koder i baggrunden, når du designede dine hjemmesider. Når du var færdig med arbejdet, overførte du siderne til webserveren via Frontpage eller et FTP program.

WordPress er for alle

Efter WYSIWYG æraen kom CMS løsninger, hvor man typisk fik programmørnørder til at kode en hjemmeside i ASP eller PHP, hvorefter du blot skulle fodre hjemmesiden med tekster og fotos. Herefter blev hele molevitten automatisk lagt ind på sitet. Det blev faktisk ikke lettere.

Eneste ulempe ved de første CMS løsninger var teknikken og brugerfladen. Mange af disse systemer var ikke superlette at finde rundt i, og det er da også en af grundene til, at der findes et hav af CMS løsninger – den ene mere brugervenlig end den anden.

Men WordPress dukkede pludselig op som et blogsystem. Bloggere fra hele verden fandt ud af, at det var meget enkelt at oprette og drive en blog via WordPress. Derfor har WordPress været det foretrukne websystem blandt bloggerne i herrens mange år. Nu er det dog ikke kun bloggere, som anvender WordPress.

Brugervenligt og gratis

– WordPress er et fantastisk brugervenligt system, som langt de fleste hjemmesideejere kan finde ud af at bruge. Jeg har efterhånden konstrueret WordPress hjemmesider for mange virksomheder, og endnu er der ingen som har klaget deres nød over at det er for svært at finde ud af, siger Allan Bojsen, der konstruerer WordPress hjemmesider i Svendborg. Svendborg er en del af det idylliske sydfynske øhav.

Det behøver ikke at være dyrt at komme i gang med en WordPress hjemmeside, idet WordPress er open source, altså helt gratis. Hvis du samtidig vælger et webhotel, som ikke koster alverden, kommer du i gang til relativt få penge.

En fremgangsmåde kunne være følgende:

  1. Køb et domæne samt webhotel hos fx Unoeuro eller Uptime
  2. Installer WordPress på webhotellet – dette kan ofte gøres via en 1klikinstallation
  3. Vælg det tema som hjemmesiden skal bygges op omkring
  4. Opret sider og blogindlæg
  5. Vupti – tillykke med den nye hjemmeside