VSO er en forkortelse for virksomhedsskatteordningen, og bag de 3 bogstaver gemmer sig en ret vigtig detalje, nemlig at det handler om dine opsparede kroner og ører i din virksomhed. Mange virksomhedsejere får nemlig alt for lidt ud af deres opsparing, hvis de ikke tænker sig grundigt om. Det er der heldigvis råd for.

Mange virksomhedsejere vælger at investere deres VSO midler på en tilfældig konto i banken. Det kan man sådan set ikke fortænke dem i, idet det ofte er den nemmeste og mest smertefri løsning. Problemet er blot, at der ikke rigtigt er noget gunstigt udbytte i at hensætte VSO midlerne på en bankkonto, hvor renten så godt som er lig med nul, eller i værre tilfælde: negativ rente.

RentePLUS til folket

Hos Finansplan.dk har man et ekstra godt tilbud til folk, som gerne vil have højere forrentning af deres VSO midler. Deres produkt hedder RentePLUS, og selv om jeg indledningsvis skrev virksomhedsejere, gælder RentePLUS også for private folk, som har list ekstra penge på kistebunden, som skal investeres. Et af kravene er dog, at man som minimum sætter 250.000 kroner ind på RentePLUS.

VSO midlerne vokser i højere grad på RentePLUS, og det er ikke ualmindeligt at folk trækker en rente hjem på over 3 procent – efter omkostningerne. Der er med andre ord en hel del at hente på ekstra gode penge, hvis man tænker sig om, inden man placerer VSO midlerne på en halvsløj bankkonto.

Og dine VSO midler er i gode hænder hos Finansplan. De sørger nemlig for at dine VSO-midler på din RentePLUS konto investeres videre af nogle af Danmarks førende pensionsselskaber. Det betyder at du reelt har samme fordelagtige vilkår, som almindelige pensionskunder. Du opnår derigennem en pæn, høj rente samtidig med at du har vished for, at dine VSO midler investeres på sikker vis.

Variabel rente

Renten på VSO midlerne varierer naturligvis, så du skal altså regne med at afkastet er forskelligt fra år til år. Finansplan meddeler dog, at afkastet var på 4,93% i 2016 og 4,77% i 2017. Og for årene 2015-2017 har forrentningen ligget på 3,26% efter omkostninger. Trods disse pæne renter behøver du ikke at frygte for at du taber dine VSO midler på gulvet. Risikoen er minimal, og dette skyldes blandt andet at alle danske pensionsselskaber er underlagt strenge krav til forvaltningen.

Berlingske Business skrev i 2016 om den fordel, som VSO midler bidrager med, og investorer kan med fordel kaste ekstra blikke på de ordninger, som er til rådighed. I artiklen skriver Berlingske Business blandt andet:

– Mange erhvervsdrivende er ikke opmærksomme på, hvilke muligheder der rent faktisk er i forhold til at investere deres midler i VSO’en. Hvis man sætter sig ind i reglerne er der faktisk rigtigt gode muligheder for at sprede sine investeringer og optimere forholdet mellem afkast og risiko, siger formuerådgiver hos Formuepleje Gitte Brøgger Led.

VSO midler i trygge rammer

RentePLUS er et godt tilbud til folk, som altså har minimum 250.000 kroner og som ønsker at investere VSO midlerne i gode rammer. Du kan sagtens hæve penge undervejs, når blot du sikrer at der hele tiden er mindst 250.000 kroner på kontoen.

Det koster 60 kroner plus 0,75% af det beløb, du har stående på kontoen om måneden at have sine penge stående på en RentePLUS konto

Fakta: Hvad er VSO?