Select Page

Her på Sydfyn er vi virkelig beriget med vand omkring os. Det sydfynske øhav anses af mange lystsejlere for at være det ypperligste sted at opholde sig i Danmark. Og vi byder da også på lidt af hvert hernede. Alene øer som Ærø, Tåsinge, Langeland, Drejø, Skarø, Strynø og Lyø lægger op til ren afslapning, og når man så krydrer disse dejlige øer med hyggelige købstæder som Svendborg, Faaborg, Rudkøbing og Ærøskøbing er de fleste oppe at ringe.

Og rundt omkring finder du de hyggeligste lystbådehavne. Jeg skal ikke kede dig med at fremhæve dem alle, så jeg vil nøjes med nogle få stykker. Vi starter i Svendborg, hvor du finder den hyggelige lystbådehavn i Rantzausminde. Her er du tæt på et naturskønt område med en lille spadseretur på 10 minutter til Dagligbrugsen. Hvis du agter at gå ind til Svendborg Centrum, skal du regne med 30-40 minutter på ben.

Du kan også vælge byens lystbådehavn som ligger helt fortryllende med udsigt over til skønne Tåsinge. Hvis du vil ligge i selve byen, er havnen et velvalgt sted. Den er udstyret med smarte flydebroer, som er en dejlig fleksibel anordning.

Lundeborg og Ærø

Ønsker du at placere dig i en lystbådehavn uden for Svendborg, bør du tjekke Lundeborg ud. I dette autentiske miljø finder du kunst og ægte fiskere. Snup et måltid på den hyggelige cafe i havnen.

Endelig er Ærø et sted du absolut må besøge. Marstal! Jeg elsker Marstal, hvor mangen en sømandf har trådt sine barnesko. Tjek idylliske Ærøskøbing. Lej en cykel og snup en tur langs kysten imellem disse to fantastiske byer. Din livsværdisaldo går i overtræk.

Har du brug for mere inspiration, kan du med rette besøge www.sydfyn.dk, som er en guide til det sydfynske område.