Select Page

Hvis du bevæger dig rundt på Sydfyn og ikke lige ved, hvad du og familien skal foretage jer, så overvej at tage en tur rundt og oplev de smukke kirker på Sydfyn. Her finder du mange forskellige kirker, og der er næppe to kirker der ligner hinanden. Her tager vi dig i hånden og viser dig nogle udvalgte kirker, som du med fordel kan kaste et blik på. Husk at mange kirker sædvanligvis har åbent i dagtimerne, og at der er gratis adgang. Det må siges at være en ren winwin.

Lad os starte i hovedatden på Sydfyn. Svendborg byder på mange smukke kirker, og jeg synes ikke at du skal snyde dig selv for den flotte Vor Frue Kirke på torvet i Svendborg. Kirken står majestætisk og flot og kigger ud på torvet, som er omgivet af smukke butikker holdt i gammel stil. Blot få hundreder meter fra Vor Frue Kirke ligger Sct. Nicolai kirke, som har puttet sig ind i gågademiljøet i Svendborg.

Hesselager, Bregninge og Sct. Jørgens Kirke.

Hvis du kører lidt uden for byen, kan du for eksempel vælge at køre mod Nyborg. Cirka et kvarters kørsel fra Svendborg ligger Hesselager, som måske er mest kendt for den store Damesten. Men Hesselager Kirke er bestemt også et godt bud på en smuk attraktion. Jeg læste blandt andet på denne hjemmeside, at døbefonten i Hesselager Kirke stammer helt tilbage fra 1050. Der er desuden smukke malerier på væggene, så jeg anbefaler varmt et besøg i kirken – måske krydret med en tur til Damestenen. Den er måske større end du regner med.

Besøg også smukke Bregninge Kirke på Taasinge. Beliggenheden er helt unik, og hvis du tager turen op i kirketårnet, kan du få en visuel oplevelse af de helt store. Hvis vejret tillader det, kan du se helt til Kiel i Tyskland, og nyd også det fantastiske view ud over Svendborg. Kirken har stadig et vist tilhøresforhold til Valdemars Slot, hvilket også får mig til at nævne den lille smukke kirke dér.

Nyd også Svendborgsund

Lad os slutte af i Svendborg ved Svendborgssund. Sct. Jørgens Kirke er vores lille kirke, hvor knægten blev døbt og konfirmeret, og hvor jeg blev gift med min kone. Tag en tur rundt på kirkegården og læg mærke til den helt unikke beliggenhed tæt på vandet. Kast et blik over sundet og betragt smukke Taasinge.

På falderebet kan du køre en tur mod Faaborg og falde ind omkring Ollerup Kirke.