Select Page

Børn – og unge for den sags skyld – har det sjovest, når man er sammen om noget fælles. Det kender de fleste af os sikkert fra vores barndom, hvor vi fik mange gode timer til at gå med at lege sammen her, der og alle vegne.

Det kunne være en rask omgang gemme eller fange på legepladsen, eller det kunne være en omgang fodbold eller rundbold på græsplænen. Legepladser har altid været et fantastisk frirum for bør, unge og forældre, og hele ideen er netop at man kan lege sammen. Leg er fantastisk for alle, og generelt set burde vi alle lege lidt mere og (måske) arbejde lidt mindre.

Leg med elektronik

Leg kan komme til udtryk på mange måder. I dag forekommer megen leg indendørs, hvilket hænger sammen med digitaliseringer og elektroniske anordninger som smartphones, tablets, smart tv og computere. Vi sidder stort set næste altid med hovedet begravet i en eller anden form for skærm, og fællesskabet lever en speciel tilværelse som individuel disciplin.

Man kan købe alverdens elektronik mange steder. Elgiganten og Power er to meget store butikker, der sælger alt mellem himmel og hav. Det er da også herinde at mange køber disse elektroniske legeredskaber, Playstation og Xbox inkluderet. Alle valfarter herefter hjem straks efter indkøbet og slutter apparaterne til i stikkontakten.

Hængekøjer til børnehaver og daginstitutioner

Man kan også vælge at købe et legeredskab som ikke skal tilsluttes strøm. Man kan for eksempel købe disse hængekøjer til børnehaver og daginstitutioner, hvor man får et kvalitetsprodukt, der praktisk talt ikke er til at slide ned.

Hængekøjerne monteres efter bestilling, og der er tale om danske produkter, fremstillet på et dansk værksted efter danske kvalitetskrav. Manden bag disse hængekøjer, Jan Koch, rejser land og rige rundt for at montere hængekøjerne efter ønske. Hængekøjerne kan dog også bruges mange andre steder.

– Efterhånden har jeg monteret mange hængekøjer på legepladser, daginstitutioner, børnehaver, efterskoler og sågar ældrecentre og plejehjem. Men mine hængekøjer kan med fordel også installeres hjemme i den private have. Dermed har forældrene et perfekt legeredskab, når ungerne får vennerne med hjem fra skole.

Fitness som legeredskaber

Hvis man ønsker en anden form for legeredskaber, er den danske virksomhed Kompan ude med spændende ideer til den moderne legeplads. De udvikler eksempelvis forhindringsvbaner, som kan installeres i parker og byrum. Outdoor fitness er et af tidens store trendy buzzwords, hvilket på forståeligt dansk handler om, at vi dyrker fitness ude i naturen, i stedet for at stå i et fitness center.

Kompan fremstiller blandt andet nogle spændende multibaner som nok skal lokke de fleste op af sofaen. Her kan der scores mål i stride mængder, og der vil med garanti blive brugt masser af krudt – i modsætning til leg med iPad, smartphone, computere, spilkonsoller og andre passive legetingester.