Select Page

Smykker! Vejen til en kvindes hjerte går igennem dét. Måske. Måske ikke. I al fald kunne Marilyn Monroe ikke stå for diamanter. Diamonds are a girl’s best friend. Det sang hun i 1953, hvor hun havde en bærende rolle i filmen Gentlemen prefer blondes. Marilyn Monroe døde senere i 1962, og trods en relativ kort karriere, er hun blevet kult.

Smykker var naturligvis en del af hendes og mange andre menneskers liv, og faktisk er smykker en af de ældste former for kropsdekoration. Dette kan for eksempel tage udspring i fingerringe, øreringe, halssmykker, halskæder og piercinger. De første smykker dukkede så vidt vides op i stenalderen, og mange fik personlige smykker med sig graven.

Smykker til konfirmanden og bruden

I dag er smykker blevet en kæmpeindustri, og smykker er ofte i fokus, når vi nærmer os juleaften samt fødselsdage og bryllupsdage. Konfirmationer er også et hit set med smykkebriller, og generelt er smykkebutikker lidt af en salgsmagnet i bybilledet. Det er som regel også smykkeforretningerne, der gør ekstra meget ud af deres udstillinger.

I dag foregår mange smykke indkøb direkte på internettet. Den ene webshop efter den anden granskes i de fineste detaljer, og vel nok især kvinder bruger spændende minutter foran skærmen, hvor det ene smykke efter det andet kigges efter i sømmene. Guldsmykker. Sølvsmykker. Rubiner. Juveler.

Og hvis du googler ordet smykker, får du en masse spændende søgeresultater op. De første forslag er billeder, som indbringer Google lidt kroner, hvis du klikker dig videre til disse webshops, som forhandler de pågældende smykker. Annoncer med smykker koster formentlig kassen. En klikpris på 50 kroner vil ikke overraske mig.

Webshops med sølv armbånd

Der er mange penge i smykke industrien. Derfor er der også mange webshops, som blomstrer op med spændende tilbud. Dette kan ses, hvis man kigger på populære søgninger, der er relateret til smykker. Smykker til kvinder. Billige smykker. Guldsmykker. Ametyst. Similiøreringe. Sølv armbånd lænke. Jo, der er virkelig gang i folks fantasi, når der skal findes den slags på nettet.

I Skårup på Sydfyn har Chuan netop åbnet en webshop, hvorfra hun sælger smukke smykker fra Taiwan. Hun er blot én af mange, som forsøger at sælge smukke smykker via hjemmesiden. Sammenligner man med byggebranchen, er det da også en kendsgerning, at det er langt nemmere at sende en fingerring frem for en fuldblods boremaskine.

I 2016 skrev Euroman en artikel, der fortalte at smykker til mænd ville blive stort i netop 2016. Om det er tilfældet, skal jeg ikke kunne sige, men jeg vil tørt konstatere at det ikke ligger til min stil. Det er mange år siden jeg havde en halskæde, og det eneste smykke jeg går med, er min vielsesring. Sådan er vi heldigvis så forskellige.