Select Page

Som bosiddende i Svendborg er det altid rart at køre en tur i det sydfynske område. Vi er vældigt privilegerede hernede i det sydfynske øhav, og uanset hvilken vej bilens næse vender, er der altid mulighed for fantastiske ture.

Vender vi bilen mod Nyborg, kommer vi for eksempel forbi Lundeborg, som har den mest bedårende havn, hvor afslapning går i spænd med god mad og drikke. Vender vi bilen mod Faaborg, havner vi dér i løbet af en lille halv times tid.

Turen mod Odense vil for mange være lidt mindre spændende, men snyd ikke dig selv for lidt hyggeshopping i Ringe, hvor du møder landets flinkeste Punkt1-butik. Her får du alt i hårde hvidevarer og den slags delikatesser.

Enestående Taasinge

Kører du yderligere sydpå, støder du først ind i enestående Taasinge, hvor du bestemt ikke må snyde dig selv for Valdemars Slot, Bregninge kirke og smukke Vornæs. Du kan også vælge at køre yderligere 15 minutters tid. Så lander du på fabelagtige Langeland.

Langeland er en ø på 285 kvadratkilometer, og øen har cirka 15.000 indbyggere. Den lille hyggelige købsstad, Rudkøbing, udgør øens hovedstad, og her finder du næsten alt, hvad hjertet begærer. Parker bilen og spadser en tur ned ad gågaden. Køb en lækker isvaffel, eller sæt dig på en af byens spisesteder og lad dig forkæle med lokale, økologiske råvarer.

Der er mulighed for mange kulturelle oplevelser på Langeland. Du kan for eksempel tage på museer og få et historisk indblik i den funktion, som Langelandsfortet havde under koldkrigen. Tæt på finder du Langelands Golfklub, hvor du også kan spille Pay and Play. Bliver du på Sydlangeland, så besøg de vilde heste.

Masser af liv på Langeland

I det hele taget er der masser af liv på Langeland. Langeland er et velfungerende sted med læger, tandlæger og sågar bedemand. Du vil uden tvivl finde Langeland værd at besøge minimum 3 gange, fordi øen er så varieret som den er.

Tag for eksempel en tur til Nordlangeland, hvor du undervejs kører forbi det skønne Tranekær Slot, hvor du kan tage en overnatning eller to. Det er også i dette område, at man startede den frivillige hjertestarterforening op – en forening som redder liv i et område, hvor det somme tider tager lang tid for ambulancer at nå frem.

Besøg også Lohals, som er et lille samfund helt nordpå. Engang sejlede der færger fra Lohals til Korsør, og man kunne også snuppe en lille tur til Lundeborg på Østfyn. Disse færgeruter er lukkede i dag.

Og slutteligt: har du og familien mod på en god og anderledes tur i det langelandske skal I absolut besøge Segway Langeland. Det er en sjov og anderledes måde at nyde ferien på. God fornøjelse.