Der er opstået et nyt site på internettet, der fokuserer på kvindelige iværksættere, og hjemmesiden hedder Kvindekompagniet. Bag hjemmesiden står Josefine Volqvartz, som er journalist og filmproducent. Med den relativt nye hjemmeside forsøger hun at sætte spot on livet som kvindelig iværksætter.

Og det bliver gjort på allerbedste vis via – indtil videre – 6 eksempler, hvor 6 kvindelige iværksættere fortæller om deres mission mod tilværelsen som virksomhedsejer. På godt og ondt. Med Kvindekompagniet ønsker Josefine at give disse stærke kvinder taletid, så det ikke altid skal handle om mandlige iværksættere.

Kvindekompagniet er egentlig en podcastserie som omhandler ligestilling i iværksættermiljøet. Det viser sig nemlig at der er flest mænd blandt stiftere af virksomheder i Danmark, så Kvindekompagniet har blandt andet den mission at vise at kvinderne også sagtens kan manifestere sig og skabe succesrige virksomheder.

Et mål som med hjemmesiden nok skal lykkes. Og dermed med god chance for at andre kvindelige iværksættere tror på sagen. Wealthy Gorilla har skrevet en artikel om succesrige kvindelige iværksættere, som blandt andet inkluderer Angela Merkel, Arianna Huffington, Beyonce, Ophra Winfrey og Gina Rinehart.

Læs også artiklen hos Forbes, der sætter fokus på hvorfor kvinderne sagtens kan gøre en forskel inden for iværksætteri. Det handler blandt andet om fleksibilitet, selvopfattelse, kontrol og passion.