Danskerne er kendt for deres kærlighed til kaffe. Ifølge Politiken har vi danskere det tredjestørste forbrug af kaffe i verden, og hvis det skal pensles ud med knaldhårde facts, drikker vi i gennemsnit 8,6 kg kaffe pr indbygger. Hvis vi samtidig slår fast at hver sjette dansker IKKE drikker kaffe, bliver det til en god sjat kaffe dagligt for resten af os.

Personligt starter dagen altid med en frisk kop kaffe. Kaffe er nemlig en god måde at starte dagen op på, og mange danskere føler ikke, at de kommer rigtigt i gang med dagens dont, hvis de ikke lige får en kop kaffe, inden arbejdet påbegyndes.

Der er sket meget på kaffeområdet de senere år. Danskerne har fået øjnene op for, at det betaler sig at købe friskristet kvalitetskaffe, hvis man sætter pris på god smag og bæredygtighed. Det er ikke al kaffe i supermarkederne, som efter min mening er værd at drikke, og mange kaffebønder får dårlig betaling for deres kaffe.

I Vejle finder man Ækvatorkaffe, som er en virksomhed, der har specialiseret sig i god kaffe. Her rister man nemlig kun specialkaffe af bedste kvalitet. Kaffen stammer fra en kaffefarm i Ecuador. Her bliver kaffen dyrket mellem 1500 og 1800 meter over havets overflade. De grønne kaffebønner er mere mørkegrønne og -blå  i farven. Det er kaffe som bliver dyrket i regnskoven uden pesticider og vokser langsomt. Læs mere om specialkaffe.

Nye metoder til kaffebrygning

Inden for se senere år er der dukket alternative måder til kaffebrygning op. De små, smarte Nespresso-lignende maskiner er ultralette at have med at gøre, og man kommer ikke uden om, at det er særdeles let at brygge en kop kaffe ved at placere en kapsel i en kompakt kaffemaskine.

Andre foretrækker den mere simple kaffe, hvor Nescafé er blevet lidt af et hit. Man koger lidt vand i en elkedel, kyler et par teskefulde Nescafé i kruset og hælder vandet over. 4 sekunder senere har man en ”frisk kop kaffe”.

Stempelkander er også blevet ret hotte. Det er da også på den måde, at man oftest får det allerbedste resultat. Det handler nemlig om at dosere kaffe, vandtemperaturer og mængder i rette sammenhænge. Kaffe fra stempelkande kan virke en anelse mere ”tung”, men når det handler om god smag, er denne metode nok den rigtigste.

At skabe kaffe på en god, gammeldags kaffemaskine skal ikke forklejnes. Hvis der ellers er tale om kaffemaskiner i god kvalitet (for eksempel Moccamaster), er det aldeles ok at servere god kaffe for de måske uventede gæster.

Kvalitetskaffe fra Vejle

Ækvatorkaffe byder som før skrevet på friskristet kvalitetskaffe. Hvis du ikke bor i nærheden af Vejle, er der heldigvis råd for det. Dels kan du smage den gode kaffe fra Ækvatorkaffe på diverse fødevaremarkeder rundt omkring i landet. Her kører Ækvatorkaffe rudnt med en mobil kaffebar, hvor du kan smage filterkaffe, cafe latte og cappucino. Og dels kan du læse mere og den gode kaffe på firmaets hjemmeside, hvor du også kan handle i en meget velassorteret webshop med kaffe.

Hvis du bor i Aarhus, kan du smage Ækvatorkaffes produkter i Moccacity i Gammel Munkegade.

error: Content is protected !!