Select Page

Det sydfynske øhav er et helt specielt sted at opholde sig. Sjældent møder man så positive tilkendegivelser fra folk, som opholder sig på ferie på Sydfyn. Her kan hele Familien Danmark få opfyldt deres ferieønsker, når man er på de danske breddegrader. Sydfyn og øerne omkring indeholder meget af det, som folk efterstræber, når de tager på sommerferie.

Svendborg er Fyns andenstørste kommune med cirka 40.000 indbyggere. Byen er især kendetegnet ved et spændende maritimt miljø, og så er kulturlivet i Svendborg helt enestående. Det er de færreste danske byer, som kan hamle op med de tilbud, som Svendborg byder på i løbet af et kalenderår. Du får udstillinger, klassiske kirkekoncerter, teaterforestillinger samt masser af rock, pop og jazzkoncerter på byens spillesteder.

Hvis du ønsker at sejle et smut væk fra Svendborg, afgår der jævnligt færger til Ærø, Drejø og Skarø. Især Skarø er et kendt sted for folk, som ønsker at være en del af den hyggelige LoveIn musikfestival, som finder sted i august. 1.500 mennesker lever side om side, mens scenerne hver især byder på musik i forskellige genrer.

Ikke langt fra festivalpladsen finder du Café Sommersild, som er Sydfyns hyggeligste cafe med fantastiske tilbud på menukortet. Cafeen tilbyder desuden mange andre spændende ting, blandt andet en frokostkurv, som du kan tage med dig, når du begiver dig ud på eventyr på Skarø. Hjemmesiden er i øvrigt konstrueret i WordPress.

På Drejø kan du med fordel besøge øens 2 hyggelige havne, og hvis du godt kan lide at sove i telt, bør du tage et ophold på naturcampingpladsen. Her er der plads til alle. Bemærk at du også kan leje Drejø Centret, hvis du agter at holde et større arrangement, hvor der skal være plads til en del mennesker. Sovesale og opholdsrum gør at familien eller firmaet kan få sig nogle hyggelige stunder sammen. Husk også at gå efter klokkefrøen på Drejø.

Endelig er der overskønne Ærø, som efter min mening er Danmarks dejligste ø. Her er der 3 større byer – Søby, Ærøskøbing og Marstal – og du bør gøre dig selv den tjeneste at du medbringer cykel eller lejer én på øen. Ærø er helt fantastisk, og jeg anbefaler cykelturen fra Ærøskøbing til Marstal langs vandet. Du vil med garanti stoppe op nogler gange og nyde den storslåede natur.

Efter en dag på cykel trænger du til afslapning og oplevelser. Besøg Det Gamle Værft i Ærøskøbing eller Den Gamle Købmandsgård, som ligger på torvet i Ærøskøbing. Gå aldrig tørstig i seng, så besøg endelig Rise Bryggeri. Skål og tillykke med de gode timer på Sydfyn.