Select Page

Svendborg kaldes af mange turister for et af de skønneste steder i Danmark. Inden vi nu eksploderer af selvros og højprofilering, må vi konstatere at Danmark generelt er et dejligt ferieland, så længe vejret blot holder. Vi ved at der ikke findes dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Alligevel hænger det gode vejr sammen med det gode humør, når vi ferierer i Danmark.

Sådan en varm sommerdag med sol fra en skyfri himmel er noget af det bedste man kan byde børn, forældre og bedsteforældre. Livet bliver på en eller anden måde langt mere ukompliceret, og derfor er der al mulig grund til at forkæle sig selv og ens nærmeste.

Det gode vejr er lig med is vejr

Når der er dømt sol og varme, er der også fløjtet til en god is og softice. Disse ting hænger sammen. Basta. Der er ikke noget at rafle om. De fleste af os elsker en god is, når varmen buldrer ned på vores kroppe, og is er en af de lyksaligheder i livet, som de fleste af os sætter pris på.

I Svendborg er der al mulig grund til at give sig tid til en god is. I gågaden finder man Gelato Italia, som selv producerer al deres is. En vaskeægte italiensk isbutik med is i mange forskellige varianter. Hos Gelato Italia fokuserer man på isen og dens råvarer, og man gør en dyd ud af at producere isen, som man også gør det i Italien. Italien er jo kendt for den gode is. Denne gode is fås altså også i Svendborg.

Friske, økologiske og lokale råvarer

Her bruger Gelato Italia friske råvarer hentet fra lokale leverandører. Når Gelato Italia eksempelvis byder på frisk jordbæris, hentes både mælk og jordbær hos lokale sydfynske leverandører – naturligvis helt økologisk. Mælken hentes for eksempel hos Østerlund, et økologisk kvægbrug på Sydfyn. Gelato Italia har nemlig den filosofi at den bedste is fås via de bedste lokale råvarer. Det sikrer nemlig frisk og velsmagende is.

Dog er ikke alle råvarer opstøvet på Sydfyn. Gelato Italia frister nemlig også med en usædvanlig lækker chokoladeis, hvor chokoladen stammer fra de ypperste steder i chokoladens hjemland, Belgien. Samme chokolade drysses på din softice, hvis du bestiller med chokodrys. Fik vi i øvrigt sagt at isvaflerne naturligvis bages i butikken, og at isvaflerne er bagt med økologiske ingredienser.

Tag isen med hjem

Sortimentet hos Gelato Italia skiftes ud efterhånden som vi bevæger os ind og ud af årstiderne. Isbutikken producerer nemlig deres is ud fra årstidens produkter, og her er det afgørende hvilke bær og frugter, der er modne på tidspunkterne.

Når du først har smagt Gelato Italias hjemmelavede økologiske is, er vi ret sikre på, at du vender tilbage. Flere og flere kunder tager isen med hjem, som leveres i thermobokse, hvor isen kan holde sig en times tid. Det betyder at du snildt kan køre fra Gelato Italia og hjem til sommerhus, campingvogn eller parcelhus, hvor du sammen med venner og familie kan nyde den fantastiske is fra Svendborgs bedste isbutik, som serverer Svendborgs bedste is.

Se mere på hjemmesiden og besøg isbutikken i Gerritsgade 26, Svendborg.

www.gelatoitalia.dk