Select Page

I mange år har jeg erkendt, at en god mekaniker er en virkelig god ting. Bilen er jo et køretøj, som skal serviceres jævnligt, og selv om jeg egentlig synes at vi i familien kører godt, velovervejet og fornuftigt, sker det at visse ting på bilen skal repareres.

Måske er det udstødningen, der er gået. Måske skal der skiftes olie på bilen. Måske er det en pære i venstre baglygte, der skal skiftes. Måske skal der nye dæk på bilen. Måske det ene. Måske det andet.

Den lille mekaniker

I mange år kørte vi i franske biler. Primært Peugeot faktisk. Derfor havde vi tendens til at spejde efter et Peugeot værksted i byen, men da vi fandt ud af en ”uautoriseret” mekaniker klarede opgaverne lige så godt, som det ”officielle autoriserede værksted”, skiftede vi.

Det har vi aldrig fortrudt, fordi vi fik prima service hos den lille mekaniker nogle få kilometer fra Svendborg. Sydfyn er et dejligt sted, og vi sætter pris på at være i naturen så meget som muligt og knap så meget tid i bilen for at valfarte til nærmeste autoværksted.

Efter nogle gode år hos den lille mekaniker med den udsøgte service, er vi skiftet igen. Ikke på grund af utilfredshed – slet ikke – men fordi vi er gået fra at eje en bil til at lease en bil. Billeasing vinder frem, og da vi fik et godt tilbud hos Toyota, sadlede vi om fra tjekkisk Skoda til japansk Toyota.

Toyota Auris hybrid på leasingaftale

Nu kører vi rundt i sådan en hybrid Auris, og det er vi da vældig glade for. Hybrid gør at bilens batteri lades op under bestemte former for kørsel, og når vi så befinder os steder med let kørsel, skifter den automatisk fra benzinkørsel til batterikørsel. Det kan vi godt lide.

Billeasing betyder samtidig, at al service er inkluderet i den månedlige pris, som vi betaler for at lease Toyota Auris. Det betyder på fynsk, at hvis vi skal have skiftet olie, skiftet pærer eller andre serviceting på bilen, kører vi den op til den lokale Toyota forhandler og værksted, som klarer opgaven for os uden beregning.

Jeg vil alligevel gerne hylde de små uautoriserede mekanikere og værksteder. De gør et godt stykke arbejde, og de er med til at holde liv i mange små byer. I min optik er det stadig hyggeligt at få en sludder hos den lokale mekaniker, som altid har en god historie på ærmet.

Nyt autoværksted i Svendborg

I Svendborg har vi mange autoværksteder med begrænset bemanding. Til gengæld er hyggen og charmen stor. Seneste skud på stammen er BM-Tek, som er et lille enmandsfirma, der har visse forskellige specialer. Det skader nemlig ikke med bestemte nicheområder, heller ikke for en mekaniker.

BM-Tek har et firmanavn, hvor B står for Biler og M for Motorcykler. Alle bilmærker serviceres, men BM-Tek har alligevel den største ekspertise inden for Kia og Hyundai. Desuden ved den lille mekaniker hos BM-Tek alt om servostyring.

Nå, ikke mere bilsnak herfra. Jeg sætter stor pris på ekspertise inden for de serviceområder jeg har brug for, og anbefaler derfor at du finder en mekaniker eller autoværksted, hvor du har tillid til, at man ordner din bil på bedste og mest ansvarlige vis.

 

Gul Toyota på farten

Toyota på farten